Манчини водил тайни преговори с Монако


Н. Гавазов

Манчини водил тайни преговори с Монако

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е бил близо до напускане на „Етихад Стейдиъм" в края на миналия сезон, за да поеме френския Монако, съобщава The Guardian. Според британското издание, италианецът е получил неустоимо предложение да тренира тима от Княжеството, който се състезава във втория ешелон на френския футбол.

В тайни срещи, проведени преди края на сезона във Висшата лига на Англия, руският милиардер Дмиотрий Риболовлев, собственик на Монако е предложил на Роберто осем милиона евро годишна заплата и петгодишен договор.

The Giardian твърди, че Манчини е бил развълнуван от предложението, което почти приел, но спечелването на титлата в Англия го накарало да остане в Манчестър.

Както е известно, през лятото стана факт още един опит на Роберто да напусне „Етихад Стейдиъм". В касата на бившия шеф на руския футбол беше намерен предварителен договор с Манчини, който е трябвало да оглави националния отбор на Русия.

За да се сложи край на всички тези спекулации, малко по-късно италианеца подписа нов петгодишен контракт с Манчестър Сити.

 

  Сподели
71