Седем скандала с участието на Марк Клатенбърг (видео)


Н. Гавазов

Седем скандала с участието на Марк Клатенбърг (видео)

Срещата от деветия кръг на Висшата лига на Англия между Челси и Манчестър Юнайтед не остави равнодушен никого. Още повече, че подобен съдийски произвол винаги поражда горещи дискусии. Блогът „Англия, Англия" припомня най-големите скандали с участието на главния антигерой на миналия уикенд - Марк Клатенбърг.

7. Извънфутболният скандал

В свободното си от съдийство време Клатенбърг се занимава с бизнес в сферата на търговията с електроуреди. Това, колкото и да е странно, през 2008 г.му носи проблеми със съдийския корпус. Заради подозрение в отправяне на заплахи по адрес на конкурент в бизнеса, някои са разтълкували това като нарушение на договора му на професионален футболен съдия. Той първо е наказан до живот, но след това дисквалификацията му е намалена на осем месеца.

6. Изгонването на Крейг Белами

„Изобщо не ми харесва, когато съдията, излизайки за второто полувреме, обяснява на хората от моя треньорски щаб кой от нашите играчи му харесва, а кой - не", възмущава се Марк Хюз след поредната проява на Клатенбърг.

Цялата работа е в това, че изгонвайки несправедливо Крейг Белами за равенството между Манчестър Сити и Болтън, скандалният рефер има наглостта да отправи към щаба на Сити следната фраза: „И как така работите с такива като Белами седем дни в седмицата?".


5. Пролетта на 2011 година

Особено успешен от гледна точка на черния пиар за Клатенбърг е пролетта на 2011 година. Само за де седмици той без много мислене се превръща в обществен антигерой. Загрявайки с подминаването на очевиден червен картон за Уейн Руни, ударил с лакът халфа на Уигън Джеймс Маккарти, седмица по-късно, реферът изглежда е решил да си върне дължимото на Марк Хюз си съчинил несъществуваща дузпа в последните минути на мача Фулъм - Блекбърн.


4. Странният гол на Нани срещу Тотнъм

За сметка на Еурелио Гомес, Клатенбърг става съучастник на един от най-странните голове в историята на Висшата лига на Англия. Вратарят на Тотнъм, уверен на сто процента, че след игра с ръка на Нани е отсъдено нарушение, се приготвя да изпълни наказателния удар, но бива жестоко наказан. Вижте как:

 


3. Мърсисайдското дерби от 2007 г.

В този мач Мрак Клатенбърг прави грешки против Евертън за пет години напред. Именно толкова време не му е позволявано да свири мачове на „карамелите" (до 14.01. 2012 г.) Отсъждайки дузпа във вратата на домакините, Марк показва на Тони Хибърт жълт картон, но след като се посъветва с капитана на Ливърпул Стивън Джерард, той променя своето решение и гони защитника. След това игнорира много опасен опит за шпагат на Дирк Каут и нарушение на Джейми Карагър срещу Джолиън Лескът в наказателното поле на Ливърпул.


2. Голът призрак на Педро Мендес

Всеки път, когато се заговори за въвеждане на технологиите за фиксиране на гола, спомените за непризнатия гол-красавец на Педро Мендес на "Олд Трафорд" изплува в спомените. Повторенията ясно показват какво се случва, но бригадата на Клатенбърг не го признава.

 

1. Челси - Манчестър Юнайтед

Три спорни решения против Челси взе Марк Клатенбърг. Ако в ситуацията с изгонването на Иванович може донякъде да се съгласим, то втория картон на Торес и победния гол на Юнайтед ще се коментират още дълго време.

 

 

  Сподели
182