Челси подаде жалба срещу Клатенбърг


Н. Гавазов

Челси подаде жалба срещу Клатенбърг

Челси подаде жалба до Висшата лига на Англия срещу рефера Марк Клатенбърг, който ръководеше неделния мач против Манчестър Юнайтед. Ръководството на европейския шампион обвинява арбитъра в използването на „нерегламентирана лексика" по отношение на футболисти от лондонския отбор.

Както е известно, 37-годишният Клатенбърг стана главно действащо лице в срещата между двата лидери във Висшата лига. Съдията изгони Бранислав Иванович и Фернандо Торес, а също така не видя засадата на Хавиер Ернандес в епизода с победния гол за Юнайтед.

Челси очевидно се чувства обиден на Клатенбърг и след края на срещата се е жалвал на делегатите на Висшата лига за това, че рефера е оскърбил двама футболисти от домакините в два различни епизода.

„Подадохме жалба до делегата на Висшата лига относно използване от страна на арбитъра на нерегламентирана лексика спрямо двама наши футболисти в два различни епизода на днешния мач. Делегатите ще предадат тази жалба до Футболната асоциация", се казва в изявление на официалния сайт на Челси.

 

  Сподели
78