Венгер: Ние сме на правилния път


Н. Гавазов

Венгер: Ние сме на правилния път

На традиционната си среща със запалянковците на Арсенал мениджърът Арсен Венгер подкрепи трансферната политика на клуба, а също така изрази своята увереност, че събрания от него отбор е успешен и може да постигне много. За последно френският специалист спечели трофей през 2005 година, а в момента Арсенал не успява успешно да се конкурира с двата манчестърски гранда и Челси, а на всичкото отгоре най-добрите футболисти на тима постоянно са отмъквани от други отбори.

Въпреки това Венгер се обяви в защита на клубната политика, чиято цел е издръжка със собствени средства.

„Отборът започна сезона динамично и многообещаващо. В духа на последните два мача ние се борихме като стена и ми е трудно да намеря обяснения, но всекидневната настройка и концентрация на отбора просто са фантастични. Освен това, ние имаме добри новини относно оздравелите футболисти. Аз съм убеден, че този отбор може да бъде успешен и се надявам, че ще проведем един добър сезон, а играчите ми ще докажат моята правота", цитира ESPN думите на Венгер.

„Моята работа се състои в това да направя отбор от тези ресурси, с които разполагам. Никога не съм се оплаквал по този повод и никога няма да го направя. Искам клуба да плаща за играчи от собствените средства и на никого не мога да се сърдя за това. Важното е, че оставаме силни и единни - така Арсенал ще бъде по-добър", продължава френският специалист.

„Ако ти купуваш играч, той те пита, дали участваме в Шампионска лига. Новите футболисти не се интересуват печелил ли си Купата на Лигата. От моя гледна точка във всеки сезон трофеите са подредени по следния начин: Висшата лига, Шампионска лига, класиране за Шампионска лига с третото място в Премиършип. Четвъртият трофей е Купата на Англия и последен - Купата на Лигата. Погледнете какво правим през годините и преценете не сме ли един от най-успешните отбори в Англия", каза още Венгер.

 

  Сподели
137