Блестящ Рууни срещу Стоук, Юнайтед на 4 точки от върха (видео)


И. Ангелов

Блестящ Рууни срещу Стоук, Юнайтед на 4 точки от върха (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед прие Стоук Сити на "Олд Трафорд" в пореден кръг от Висшата лига на Англия днес, като срещата завърши при резултат 4:2 за домакините. Днес пореден отличен мач изигра Уейн Рууни, който започна с автогол, но се реабилитира напълно за грешката си в процеса на мача.

Още в 11-ата минута Рууни вкара автогол след като това бе единственият му избор в отбрана след доброто подаване на Адам към Шуокрос. В 27-ата минута нападателят вкара и в другата врата след асистенция на Робин ван Перси. Това бе гол номер 200 за него в кариерата, и бе с глава. В края на тази част Ван Перси вкара. Рууни намери Валенсия, който асистира за острието на "Червените дяволи".

Втората част започна силно за домакините. Дани Уелбек вкара още в 46-ата минута след прекрасно фалцово центриране на Рууни от дясното крило. В 59-ата минута Майкъл Кайтли направи отбраната на Юнайтед безпомощна, след като сам игра срещу трима и вкара.

Само след 6 минути обаче Рууни отново вкара след разбъркване в наказателното поле. Така Манчестър Юнайтед се връща на второто място с 4 точки зад лидера Челси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88