Скъдамор: Трябват много компромиси за въвеждането на зимна пауза в Англия


Н. Гавазов

Скъдамор: Трябват много компромиси за въвеждането на зимна пауза в Англия

Главата на Висшата лига на Англия Ричард Скъдамор заяви, че в момента се проучва възможността за въвеждане на зимна пауза в шампионата. Както е известно, напоследък по този повод много остро се изказват не само някои специалисти, но и мениджъри като Сър Алекс Фъргюсън и Рожебрто Манчини. Съвсем неотдавна към тях се присъедини и наставникът на Англия Рой Ходжсън, който също се обяви за зимна пауза.

Нещата обаче не изглеждат толкова прости и по дадения въпрос ще трябва да се вземе мнението на всички заинтересовани страни. Според Скъдамор, всичко е в ръцете на Футболната асоциация и най-вече, дали футболните власти имат намерение да помогнат на националния отбор с въвеждането на подобна пауза.

„Ще призная, че вземането на решение по този въпрос е много трудно. Ние не искаме да съкращаваме броя на клубовете във Висшата лига на Англия, както например, вие работите в театъра и провеждате 380 спиращи дъха спектакъла, които при това се продават добре. Искате ли да отменим 60 или 70 тях? Не, нали?", заяви Скъдамор за ВВС.

„Освен това, Футболната Лига не иска да загуби Купата на Лигата. Това е голям източник на финансиране за нея, още повече, че този турнир позволява провеждането на мачове между отбори от различните дивизии. Що се отнася пък до ФА, тя не иска да се откаже от преиграването на Купата на Англия... Трябва да намерим време да седнем на масата за преговорите и да обсъдим възможностите. Но ще е много трудно да въведем двуседмична пауза в английския футбол", каза още президентът на Висшата лига.

 

  Сподели
74