Арсенал се опитва да се отърве от Шамак


Н. Гавазов

Арсенал се опитва да се отърве от Шамак

През зимният трансферен прозорец Арсенал ще се опита да се избави от нападателя Маруан Шамак, съобщава Daily Mirror. Вече е известно, че един от претендентите за мароканския национал е неговият бивш клуб Бордо. Според изданието, френският клуб се опитал през миналия януари да получи Шамак, но арабинът отказал да се завърне в отбора, който напусна като свободен агент.

За последната година ситуацията около нападателя не е променена - той си остава играч от резерва. Венгер отдавна е загубил доверието си към играча и през зимата ще се опита да се отърве от него и на негово място да привлече Адриан Лопес от Атлетико, Фернандо Йоренте от Атлетик или Абел Ернандес от Палермо.

Основният проблем е, че в момента Шамак печели в Арсенал по 60 000 паунда на седмица, а Бордо не е съгласен да му осигури тази заплата.

„Ние сме отворени за неговото завръщане. Има малък шанс, че нещо ще се случи. Ако Маруан е нещастен в Арсенал, ние сме готови да разговаряме с него. Разбира се, пред нас стои и въпроса с парите. Във Висшата лига на Англия заплатите са огромни, но мисля, че за него е важно да играе футбол. През декември 2011 година съобщих на Шамак, че вратите ни са отворени за него, но той ми отвърна, че иска да остане. Сега смятаме да му отправим същото съобщение", заяви президентът на Бордо Жан-Луи Трио.

 

  Сподели
102