Сър Алекс: Чужденците симулират много


Н. Гавазов

Сър Алекс: Чужденците симулират много

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън смята, че чуждестранните играчи симулират повече, отколкото техните британски колеги във Висшата лига на Англия. Както е известно, нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро се оплака от съществуването на привилегии за местните футболисти по отношение отсъждането на наказателни удари и дузпи. Това изказване дойде няколко дни след като Брендън Роджърс заяви, че арбитрите се отнасят тенденциозно към Луис Суарес и заради репутацията на нападателя подминават нарушенията срещу него в наказателното поле.

„Нани не е играч, който симулира и това се знае от всички. В събота трябваше да има дузпа за нас. Но понякога я получаваш, а понякога не. Лайсменът в случая трябваше да помогне на главния арбитър, но не го направи", цитира ESPN думите на Сър Алекс.

„Въобще, разговорите на тази тема трябва да се прекратят, защото и по-рано играчите симулираха, а нека признаем, че в това отношение чужденците се отличават много повече от останалите", каза още шотландският специалист.

 

  Сподели
152