Сър Алекс: Това е позор!


Н. Гавазов

Сър Алекс: Това е позор!

Наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън коментира първото в историята на Висшата лига на Англия домакинско поражение от Тотнъм и се оправда с проваления старт на мача. Както е известно, в събота за първи път от 23 години насам „червените дяволи" загубиха от „шпорите". Домакините проведоха много вяло първо полувреме, допускайки два гола. След почивката възпитаниците на Сър Алекс се събудиха, но беше прекалено късно и в крайна сметка едно от дербитата на кръга завърши с победа на гостите 3:2.

„Това е само един мач. През първото полувреме така и не започнахме да играем. Много лошо започнахме, а голът след рикошет даде известно предимство на противника. Но ние така или иначе се отбранявахме много лошо", заяви Сър Алекс.

„След допуснатия гол сякаш играехме срещу вятъра. Едва след почивката се организирахме и изменихме нещата. Проведохме едно фантастично второ полувреме. Трябваше, бяхме длъжни да вземем нещо от този мач... Но не ни провървя", каза още наставникът на Юнайтед.

Отделно от това Сър Алекс постави неудовлетворителна оценка на рефера Крис Фой, който според мнението на шотландеца прие няколко неправилни решения, затваряйки си очите за паданията на Нани и Шинджи Кагава в наказателното поле на Тотнъм и липсата на реакция на играта с ръка на Сандро и Галас също в пеналтерията.

„Точно така, имаше няколко спорни решения на рефера. Мисля, че през първото полувреме имаше очевидна дузпа, но е възможно и Нани да е прекалил малко, но ако е така, не е трябвало да го прави. Но очевидно беше, че го държаха. В ситуациите, които се случиха през второто полувреме, аз съм абсолютно убеден. А четирите добавени минути са обидни за такъв мач. Това е позор!", сподели Сър Алекс.

 

  Сподели
292