Роджърс: Ливърпул е особен клуб, а не получава нищо от реферите


Н. Гавазов

Роджърс: Ливърпул е особен клуб, а не получава нищо от реферите

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че е разговарял с главата на съдийския корпус Майк Райли и му е изказал своите претенции към работата на реферите. Както е известно, в пет мача от началото на сезона във Висшата лига на Англия, „червените" получиха срещу себе си две дузпи. Освен това двама играчи на Ливърпул получиха червени картони. Роджърс е разстроен и от това, неговите възпитаници н успяха да спечелят 11-метрови наказателни удари, независимо от това, че в последните два мача от Премиършип Луис Суарес два пъти падна в наказателното поле не без помощта на съперниците си.

„Виждам, че това стана тенденция. До Ливърпул вече работих в голям клуб. Проведох четири и половина забележителни години в Челс и видях достатъчно мачове, когато решенията на реферите помагат на големите отбори", заяви Роджърс за ВВС.

„Сега дойдох на работа в един от най-добрите клубове в света и за моето пребиваване тук, ние не получихме нищо (от реферите). Ето защо искам да задам въпроси и да изкажа своята позиция. Майк реагира великолепно. Той върши много работа, защото да си начело на съдийския корпус е сложна работа", споделя още наставникът на Ливърпул.

„Звъннах на Майк в четвъртък сутрин. Мисля, че той очакваше да му се обадя. Ливърпул е особен отбор, но решенията, които се вземат по отношение на нас не следват буквата на закона. Имахме изгонени играчи, няколко дузпи бяха отсъдени срещу нас и нито едно нарушение в чуждото наказателно поле. Надявам се, че в следващите седмици отношението към нас ще се подобри", завършва Роджърс.

 

  Сподели
165