Агер аут до края на сезона?


Н. Гавазов

Агер аут до края на сезона?

Централният защитник на Ливърпул Даниел Агер е получил тежка травма на коляното в неделния мач между Ливърпул и Манчестър Юнайтед и сега рискува да пропусне остатъка на сезона. В края на срещата, която беше част от петия кръг на Висшата лига на Англия, защитникът на мърсисайдци Глен Джонсън, опитвайки се да обезвреди владеещият топката Антонио Валенсия , най-напред нанесе удар по свия съотборник Агер, а след това извърши нарушение в собственото си наказателно поле, което позволи на Юнайтед да получи правото на изпълнение на 11-метров наказателен удар и в крайна сметка да постигне победа с 2:1.

Даниел беше принуден да напусне терена на носилка и докторите предполагат, че датският национал е със скъсани връзки на коляното.

„В ситуацията с Даниел трябва да почакаме. Коляното му не е в ред и някои хора от медицинския щаб смятат, че става връзка за скъсване на връзки на коляното. В следващите 24 часа ще знаем повече", съобщи Брендън Роджърс.

Ако най-лошите страхове на „червените" се потвърдят, Агер рискува да пропусне дълъг период от време. За подобна травма през сезон 2009/10 Джонсън беше принуден да отсъства три месеца от терените, а през декември миналата година Неманя Видич предсрочно завърши сезона поради същата причина.

 

  Сподели
84