Челси победи Стоук, Фулъм бие на гости (видео)


И. Ангелов

Челси победи Стоук, Фулъм бие на гости (видео)

Отборът на Челси посрещна Стоук Сити в пореден кръг от Висшата лига на Англия и домакините победиха с минималното 1:0. Същевременно Фулъм успя да победи с 2:1 Уигън като гост, като в този двубой Димитър Бербатов се отчете с добра игра и асистенция за първото попадение.

Челси бе максимално затруднен в двубоя си днес и трябваше да чака до самия край, за да достигне до попадението си. В 85-ата минута Ашли Коул вкара след асистенция на Хуан Мата. Това е първото попадение на бека от 2010 година насам, а самата атака бе започната именно от Коул. Гостите също имаха шансове в срещата и нацелиха горната греда в първото полувреме.

Междувременно Уигън прие Фулъм и загуби с 2:0 в друга среща от кръга на Висшата лига. Димитър Бербатов изигра добър мач и се отчете с асистенция за попадението на Уго Родайега в 31-ата минута. Българинът изглеждаше уникално винаги като владееше топката, а дори изпълняваше задължения в отбрана. Според Goal.com още на полувремето се говореше, че Бербатов е трансфера на сезона.

В 41-ата минута българина спринтира от средата на терена до собственото си наказателно, само за да избие топката от краката на Джеймс МакКарти, точно преди той да стреля. През втората част гол вкара Деймиън Дъф в 68-ата минута след асистенция на Брайън Руис. В самия край пък домакините стигнаха до попадение на Аруна Коне, който се възползва от разбъркване след корнер.

Така Фулъм ще има 9 точки, колкото Манчестър Юнайтед, който играе утре. Челси води класирането с 13, а втори е Евертън с 10.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
171