Юнайтед и Ливърпул ще почетат паметта на жертвите от Хилзбъро


Н. Гавазов

Юнайтед и Ливърпул ще почетат паметта на жертвите от Хилзбъро

Ръководителите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще обсъдят по какъв начин да бъде отдадена почит към жертвите от трагедията в „Хилзбъро", когато двата тима се срещнат помежду си в мач от 5-я кръг на Висшата лига на Англия, съобщи ВВС.

Според информацията, на главната трибуна на „Анфийлд" ще бъде изградена мозайка с цифрите 96 (количеството загинали), а играчите ще надянат фланелки с номер 96 на гърба.

Юнайтед ще предприеме свои собствени действия в памет на загиналите, но засега не се уточнява за какво става дума. Също така Сър Алекс и Брендан Роджърс по-рано вече призоваха феновете да се въздържат от изпълнението на песни по темата Хилзбъро.

Голяма е вероятността, че конфликтът между Патрис Евра и Луис Суарес ще бъде сведен до минимум и играчите ще си подадат ръка един на друг.

„Разбираме, че трябва да окажем съчувствие на семействата на всички, които пострадаха по време на тази трагедия. Това ще е един емоционален ден. Юнайтед ще подкрепи Ливърпул по всякакъв начин", цитира ВВС думите на Сър Алекс.

 

  Сподели
77