Капитанът на Рединг разкритикува нивото на заплатите във Висшата лига


А. Павлов

Капитанът на Рединг разкритикува нивото на заплатите във Висшата лига

Капитанът на Рединг Джоби МакАнъф чувства, че е време футболът да обърне внимание на някои от много високите заплати, които се раздават. МакАнъф предложи да бъде поставен таван на възнагражденията във Висшата лига, като полузащитникът се страхува, че харченето на средства във футбола излиза извън контрол.

В тази връзка 30-годишният футболист означи някои от заплатите в английския елит като абсурдни и МакАнъф също така смята, че ръководителите на клубовете в Англия правят играта финансово непосилна за редовите запалянковци.

"Мога да разбера защо Уейн Рууни трябва да получава голям бонус заради броя продадени негови фланелки, но когато говорим за 200 хиляди паунда на седмица, това е абсурдно. Кой има нужда от такава сума пари", заяви капитанът на Рединг за "Мирър".

"Със сигурност някой ще каже "стига". На прага сме да излезем извън контрол и започваме леко да губим усещането за реалност", отбеляза още МакАнъф.

"Футболът става твърде скъп за феновете, а те правят играта. Билетите за нашия мач като гост на Челси струваха по 50 паунда. Познавам много хора, които не могат да си позволят това", завърши недвусмислено Джоби МакАнъф.

  Сподели
131