Юнайтед ще играе юбилеен мач в края на септември


Н. Гавазов

Юнайтед ще играе юбилеен мач в края на септември

На 25 септември от 21:30 часа българско време Манчестър Юнайтед ще играе юбилеен мач с Нантуиш Таун на „Уивър Стейдиъм", с което ще бъде отбелязан 60-годишнината от срещата между двата отбора в младежката Купа на Англия. Тогава двубоят завърши при резултата 23:0 и рекорден в турнира.

Историческият мач се е състоял на тренировъчната база „Клиф" в Броутън, която Юнайтед е използвал до появата на базата в Карингтън. В главна звезда в онзи ден се е превърнал 16-годишният Дънкан Едуардс, който е вкарал 5 гола и помогнал на бъдещите „Бебета на Бъзби" да победят.

Дейвид Пег и Джон Догърти също по пет пъти са поразили вратата на съперника. Тогава в състава на „червените дяволи" са играели Алберт Скенлън и Рони Коуп. Любопитното е, че в края на кариерата си Коуп е успял да поиграе за Нантуиш и ще присъства на юбилейния мач като почетен гост.

„Всички в нашия град са доволни, че Манчестър Юнайтед ще изпрати отбор по този повод и така ще отбележим юбилея на този мач, който влезе във футболния фолклор. Чудесно е, че хората от Южен Чешир ще получат възможността да видят изгряващите звезди на академията на Манчестър Юнайтед", заяви президентът на Нантуиш Джон Голд.

Стойността на билетите за мача е 9 паунда за възрастни и 2 паунда за деца.

 

  Сподели
158