Рууни се завръща в края на септември


Н. Гавазов

Рууни се завръща в края на септември

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обеща да се върне към игра за своя отбор в края на сегашния месец. Както е известно, в края на месец август в среща от втория кръг на Висшата лига на Англия срещу Фулъм, Рууни получи дълбока рана на бедрото. Първоначално се смяташе, че играча ще се завърне бързо в строя, но след това в пресата се появи информация, че травмата е значително по-сериозна и възстановяването на звездата ще отнеме повече от месец.

В интервю за Manchester Evening News Рууни разсея тези съмнения и заяви, че се надява да се завърне в строя в края на този месец - за мача с Нюкасъл на 26 септември или за гостуването на Тотнъм след три дни.

„Оздравявам. Можеше да бъде много по-лошо. Сега всичко зависи от доктора. Когато той ми разреши, аз ще съм готов да играя. Чувствам се добре. Отначало ми прогнозираха четири седмици отсъствие и докторите смятат, че именно толкова ще трябва, за да залича травмата си. Но не искам да се завръщам прекалено рано, защото при втори подобен случай ще се наложи отново да пропусна четири седмици", споделя Уейн.

  Сподели
84