Сър Алекс се срещна с Гуардиола в Ню Йорк, Пеп поема Юнайтед?


Н. Гавазов

Сър Алекс се срещна с Гуардиола в Ню Йорк, Пеп поема Юнайтед?

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се намира в Ню Йорк, където вече се е срещнал с бившият старши-треньор на Барселона Пеп Гурдиола в опит да убеди испанеца да поеме управлението на „червените дяволи", съобщават източници от Испания. Както е известно, шотландският специалист изненадващо и без предварително предупреждение пропусна 14-то издание на Форума на треньорите на елитните клубове, който се състоя на 5 и 6 септември в Нион.

На сбирката беше поканен по изключение и Пеп Гуардиола, който обаче отклони поканата заявявайки, че не може да напусне Ню Йорк, където семейството му се установи от месец. Това беше предварително ясно на чиновниците на УЕФА и отсъствието на бившия наставник на Барселона не се прие като изненада.

Точно обратното се случи с мениджъра на Манчестър Юнайтед, който не бе сред 22-та треньори и никой в централата на УЕФА не знаеше къде се намира Сър Алекс и поради какви причини се дължи неговото отсъствие. Едва днес, по време на втория ден от Форума стана ясно, че шотландският специалист се намира в Ню Йорк. Информацията е получена от приятели на Сър Фъргюсън, които са съобщили на европейските футболни чиновници, че наставникът на „червените дяволи" е прелетял Океана във вторник.

Малко по-късно в коридорите на централата на УЕФА в Нион плъзна слуха, че Сър Алекс е имал среща с Гуардиола, треньор, който е спечелил доверието на шотландеца и който е смятан от легендарния мениджър за най-подходящия човек, който може да запази и увеличи наследството му.

От своя страна Манчестър Юнайтед е клуб, който се вписва в идеологията на Гуардиола: сериозен в своите структури клуб, икономически силен, жаден за титли и политика на ръководството за ненамеса в работата на треньора.

Иначе, вижте кои треньори взеха участие в 14-то издание на Форума: Алегри, Анчелоти, Франк де Бур, Емери, Жирар (Монпелие), Хулман (Норделанд), Жардим (Олимпиакос), Жезуш (Бенфика), Йованович (АПОЕЛ), Клоп, Луческу, Ди Матео, Моуриньо, Перейра (Порто), Шааф, Симеоне (Атлетико), Спалети, Терим, Виланова и Венгер.

  Сподели
69