Dream Тeam от Топ 5 на първенствата на Европа (28.08 - 02.09)


Н. Гавазов

Dream Тeam от Топ 5 на първенствата на Европа (28.08 - 02.09)

Футболът на Стария континент продължава да набира скорост, дарявайки ни със стойностни неща и карайки ни по такъв начин още повече да обичаме този велик спорт. От Острова до Апенините се състояха няколко големи дербита и интересни сблъсъци през уикенда, а кои са героите в тях може да се запознаете в нашата традиционна рубрика.

Представяме ви: Dream Team за периода (28.08 - 02.09). Тактическа постройка 3-5-2.

ВРАТАР

Андреа Консигли (Аталанта)

Тук не бива да има никакви съмнения относно нашия избор. Аталанта гостува на Каляри и още в 28-та минута остана с човек по-малко. Домакините обсадиха вратата на своя противник и дъжд от удари и центрирания се стовариха в наказателното поле на бергамци. Там обаче се намираше брилянтния Консигли, който невъзмутимо реагираше при всяка една опасност. „Черешката" на изпълненията му са двете спасени дузпи.

Подгласници: Брад Фридъл (Тотнъм)

ЗАЩИТА

Ян Вертонген (Тотнъм)

Новото попълнение на „шпорите" беше най-добър в състава на Тотнъм след вратаря Фридъл. Холандецът не е заплашен от конкуренция, защото всички опоненти са контузени и може би това накара 25-годишния футболист да играе спокойно и да се представи толкова достойно. При това показа отлично взаимодействие с Галас, спечели 92% от въздушните двубои, а по акуратност на паса (95%) е втори за кръга след Рио Фърдинанд. Най-важното му качество обаче се видя при комбинациите - Ян не позволи нито един път да бъде изпреварен от противника.

Карлос Марчена (Депортиво)

Депортиво имаше тежката задача да се справи с палача на Реал Мадрид Хетафе, а бранителите на лакорунци трябваше да намерят начин как да обуздаят Колунга, Леон и Лафита. Трябва да кажем, че ариегарда на домакините почти успя да изпълни задачите си, но сред четиримата бранители се отличи именно нашия герой, който не само обезличи напълно Калунга, спечелвайки всичките си единоборства с 27-годишния нападател, но също така се включваше в атаките на своите, помагаше на Евалдо и често можеше да бъде видян в опорната зона, което позволяваше на Домингес да играе изтеглен по-напред. Трябва ли да ни учудва, че Марчена беше избран за играч на мача?

Адриано (Барселона)

Изненадващо, в мача между Барселона и Валенсия най-голямата заплаха за „прилепите" се оказа Адриано. Левият бранител осъществи три невероятни рейда, раздаде пасове с невероятната точност от 96%, постоянно се включваше в атаките на своите, а голът му в 22-та минута се оказа победен.

Подгласници: Консейсао (Майорка), Макаули (УБА), Очипка (Айнтрахт), Байс (Брест), Конко (Лацио), Ачерби (Милан), Фърдинанд (Манчестър Юнайтед).

ПОЛУЗАЩИТА

Франческо Тоти (Рома)

Загадъчната легенда на Рома показа срещу Интер, че способностите му и интелекта са си все на същото ниво както и преди години. Записа не само две асистенции, но накара Санети и Силвестре да се чудят как да се справят с развилнелия се капитан на столичани.

Андреа Пирло (Ювентус)

Италианският национал не успя да вкара гол срещу Удинезе, но както винаги с играта си успя да вдъхнови своите съотборници. Излишно е да говорим за интелекта, който притежава Пирло. Миналата година двата тима завършиха 0:0 на „Стадио Фриули", като най-силното оръжие на Удинезе е мобилната средна линия, но сега Андреа намери нужните решения за преодоляването и, създаде няколко положения за гол, асистира за попадението на Джовинко и резултатът 4:1 за шампионите не бива да ни изненадва.

Санти Касорла (Арсенал)

Новото попълнение на Арсенал съвсем заслужено попада в символичния отбор на FUTBOL TV. През първото полувреме Касорла отлично забеляза тръгващия отляво Лукаш Подолски и резултатът от пресметливия ход на испанеца бе, че лондончани поведоха на „Анфийлд". След почивката Санти пък лично се отчете с гол. Рейна сбърка, но това не омаловажава заслугата на полузащитника, който успешно започва кариерата си във Висшата лига на Англия.

Абу Диаби (Арсенал)

За този пост имахме огромни колебания, защото в интерес на истината по своя игрови модел Диаби принципно отстъпва на Яя Туре, който срещу Куинс Парк Рейнджърс за пореден път беше блестящ. Но ние се спряхме на Абу, защото именно неговата игра стана залог за първата победа на Арсенал през сезона и то на негостоприемния „Анфийлд" - там, където шампионите загубиха точки. Диаби ще бъде запомнен с уверената си игра в опорната зона, раздадените точни пасове към своите съотборниците и това, че можеше да запише и асистенция, ако Жиру беше точен.

Томас Мюлер (Байерн Мюнхен)

Никога досега при изготвянето на символичния отбор на FUTBOL TV не сме се сблъсквали с това, някой футболист да бъде оценен от наши колеги с „10" по десетобалната система. Това направи обаче Eurosport по отношение на Томас Мюлер след мача Байерн Мюнхен - Щутгарт. Вероятно има защо, тъй като 22-годишният футболист записа асистенция, сам отбеляза два гола и по време на сблъсъка с швабите се превърна в истински кошмар за Бока, Маза и Улрих, които така и не разбраха какво се случва.

Подгласници: Яя Туре (Манчестър Сити), Зунига (Наполи), Боатенг (Милан), Хервас (Севиля), Сусаета (Атлетик), Мичел (Леванте), Хусти (Хановер 96), Мичу (Суонзи Сити).

НАПАДЕНИЕ

Робин ван Перси (Манчестър Юнайтед )

Нека бъдем честни. Без Робин юбилейният мач на Сър Алекс във Висшата лига на Англия нямаше да завърши с победа. Независимо от нереализираната дузпа, холандецът записа хеттрик, като във всяко едно от попаденията си вложи целия интелект, който притежава.

Джампаоло Пацини (Милан)

След мача Болоня - Милан, в който „росонерите" постигнаха победа с 3:1, коментаторът на Sky Italia възкликна по отношение на Пацини, че вижда новия Индзаги. „Пацо" умело спечели 11-метров наказателен удар, който реализира, след това вкара още два гола, освен това направи толкова много други неща, с което накара Антонсон и компания да треперят до последно.

Подгласници: Подолски (Арсенал), Флетчър (Съндърланд), Клозе (Лацио), Джовинко (Ювентус), Роналдо (Реал Мадрид ), Адурис (Атлетик), Манджукич (Байерн Мюнхен), Ройс (Борусия Дортмунд).

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Арсен Венгер (Арсенал)

Победата на Арсенал над Ливърпул дойде благодарение на двамата новобранци Лукаш Подолски и Санти Касорла. По такъв начин Венгер се надсмя над диагнозата „лузър", която побързаха да му поставят много от феновете след раздялата с Ван Перси. Всичко с времето си и то ще покаже колко е прав французина. Факт е, че Арсенал на „Анфйлд", грабна трите точки, а с това и първата победа за сезона.

ГОЛ НА КРЪГА:

  Сподели
183