Бербатов: Сър Алекс загуби уважението ми


Н. Гавазов

Бербатов: Сър Алекс загуби уважението ми

По време на днешната си пресконференция Димитър Бербатов не пропусна възможността да обвини бившия си мениджър Сър Алекс. Както е известно, въпреки че българина стана голмайстор на Висшата лига на Англия за сезон 2010/11, нападателят беше пренебрегван през миналия сезон и записа само 12 мача за Юнайтед.

„Тръгнах си след една година без мачове за Юнайтед. Да не играя е решение на треньора, който ми обясни, че тактиката се променя и аз няма да намирам място в отбора му. Не е болка за умиране, като гледам головете, които вкарах, аз се чувствам горд със себе си. Не бях заслужил унижението на финала за Шампионската лига. Може би трябваше да си тръгна тогава. Отидох при него, разговарях и Сър Алекс ми каза, че трябва да се боря за мястото си. Той ми каза, че съм важен играч и това ми даде надежда. Не искам да се връщам назад, всичко свърши. Ходих при него 10 пъти. Дойде ми до гуша и е нормално човек да им тегли една майна. Доколкото разбрах, аз не се вписвам в тактиката на Юнайтед, където търсят повече бързина. Но предпочитах да ми се каже това, а не да ме разиграват. Не отидох в Юнайтед за пари. Дори си намалих заплатата, когато отидох на „Олд Трафорд", заяви Бербатов.

„Горд съм от това, което направих в Юнайтед. Сър Алекс е велик треньор, но той загуби уважението ми и аз съм леко разочарован от него", каза още Димитър.

„Липсва ми Юнайтед, но факта, че мога да играя редовно ме прави щастлив. Разберете, че наистина се чувствам щастлив от кариерата си", сподели още Бербо.

 

 

  Сподели
192