Джерард: Изглежда съм обречен да не стана шампион на Англия


Н. Гавазов

Джерард: Изглежда съм обречен да не стана шампион на Англия

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард сподели как той се отнася към това, че до този все още не е спечелил Висшата лига на Англия. Както е известно, полузащитникът има на сметката си две Купи и Суперкупи на Англия, три Купи на Лигата, по един е печелил Шампионска лига и Купата на УЕФА, а два пъти е ставал победител в Суперкупата на УЕФА. Единственото, което липсва на капитана на мърсисайдци обаче е победа в първенството на Премиършип.

Въпреки това, Джерард се показа верен на своя клуб и не се поддаде на изкушенията на останалите отбори, превръщайки се по този начин в любимец и легенда за привържениците на Ливърпул.

„Не виждам смисъл да соча с пръст някого и да се жалва. Моля ви, аз не спечелих Висшата лига на Англия защото собствениците ме оставиха в отбора или Рафа Бенитес продаде Алонсо и Масчерано", споделя Джерард.

„В сезона, когато заехме второто място можехме и да победим. А всичко стана защото проведохме два или три глупави мача у дома си. Аз бях тогава в отбора и трябваше да поема отговорността върху себе си. Отначало трябва да погледнеш себе си, а след това да сочиш който и да е. Много е лесно да обвиняваш другите за своите неуспехи", каза още капитана на „червените".

„Разбира се, това е един голям пропуск в моята кариера. Може би никога не ми е съдено да спечеля Лигата. Но не за съжалявам за нищо. Постигнах много, а гладът за победа, да, той си остава. Но в същото време трябва да бъдем реалисти. Вероятно Ливърпул ще спечели Висшата лига когато аз повече няма да играя. Какво мога да направя? Би било леко да кажа: Отивам си, моля ви, направих достатъчно. Но не смятам така. Аз искам повече", завършва Джерард.

 

  Сподели
177