МакДонал: Скоро Рууни ще почувства бруталността на Сър Алекс


Н. Гавазов

МакДонал: Скоро Рууни ще почувства бруталността на Сър Алекс

Уейн Рууни няма да бъде част от бъдещето на Манчестър Юнайтед след като Сър Алекс „крои шапка" на нападателя, пише известният журналист и колумист Дейвид МакДонал. Според анализатора, триенето между шотландския специалист и англичанина продължава, а връзката им в момента се намира в много окаяно състояние, много повече от октомври 2010 година, когато Рууни се показа като голям изнудвач и постави клуба и своя мениджър на колене.

„Тогава Сър Алекс направи всичко възможно за да запази Рууни в Юнайтед и подписа с него договор на стойност 250 000 паунда на седмица. 26-годишният нападател обаче не изплати лоялността на шотландеца и с новия облик на „червените дяволи" Уейн вече не заема централно място в него и поради това няма да е никаква изненада, ако не го виждаме в стартовия състав.

С Робин ван Перси начело на атаката и Шинджи Кагава зад него, Рууни вече не е необходим на Юнайтед.

Шотландецът вече инвестира много в Уелбек, който си проби път дори до националния тбор на Англия, а тук е и колегата му Хавиер Ернандес, който има договор до 2016 година.

Рууни в момента е извън терените за поне шест седмици и става неволна жертва на собственото си поведение преди 22 месеца, поставяйки под въпрос амбициите на Юнайтед и калибъра на неговото представяне - нещо, което по-голямата част от феновете на клуба все още не са му простили.

Юнайтед има различни варианти за нападателя и най-вероятната е, че Рууни може да бъде продаден през зимата или най-късно през следващото лято, когато все още ще е на 27 години и за него могат да бъдат взети добри пари, да кажем 40 милиона паунда, което наистина си е добър бизнес, като се има предвид вярата в него от страна на клуба и това, че Уейн не изпълни огромния си потенциал, когато на 18-годишна възраст подписа с „червените дяволи" за 27 милиона паунда.

През 2004 година Рууни беше смятан за един от най-големите млади футболни таланти, но той така и не успя да се превърне във футболист от световна величина.

С Ван Перси и Кагава в своя отбор, Сър Фъргюсън е убеден, че сега има нужния персонал и системата, с която да си върне титлата от Манчестър Сити и да впечатли в Европа. Юнайтед не успя да излезе от най-лесната група,а след това беше изхвърлен от Атлетик Билбао в Лига Европа. Сега обаче шотландеца вярва, че има отбор, който може да постигне добро представяне и да се сдобие с европейска слава.

Ван Перси и Кагава вече изиграха два мача заедно и за всички с просто око се вижда, че нападението на Юнайтед изглежда добре при двойката. Мародерството на японеца точно зад холандеца, мобилността на халфовете Антонио Валенсия и Том Клевърли, плавността и едновременно с това изненадата в атаката на Юнайтед е налице, а това нещо не е налице, когато Рууни играе.

През това лято Сър Фъргюсън и Уейн отново влязоха в конфликт на полувремето срещу Барселона в Гьотеборг, когато нападателя изпусна дузпа. След това шотландеца даде някакво обяснение пред медиите, че е оставил Рууни извън тренировки, защото имал нужда от възстановяване след Евро 2012, но на това никой не повярва.

Изхвърлянето на Рууни от отбора ще е акт на отмъщение от страна на Сър Алекс и последен опит на шотландеца за започналите преди две години реформи в отбора. Сега мениджъра разполага с добри играчи и няма да е проблем да се отърве от нападателя, който го унизи преди 22 месеца. Ще го направо по същия начин както изгони Стам, Бекъм, Ван Нистелрой, Кийн и още половин дузина други големи имена, който бяха безмилостно умъртвени.

Защото в света на Сър Фъргюсън никой не е недосегаем и Рууни съвсем скоро ще почувства силата на тази брутална максима", завършва МакДонал.

 

  Сподели
182