Бенфика обяви за продажба трансферна цел на Юнайтед


Н. Гавазов

Бенфика обяви за продажба трансферна цел на Юнайтед

Старши-треньорът на Бенфика Жорже Жезуш взе решение да постави за трансфер полузащитника на тима Николас Гайтан, съобщава в днешния си брой Jornal de Noricias. Според информация на изданието, лисабонският клуб е поискал за своята звезда 30 милиона евро.

Както е известно, по-рано Гайтан беше свързван с няколко клуба от Висшата лига на Англия като двата манчестърски гранда и Ливърпул. Емисари на Сър Алекс няколко пъти на живо наблюдаваха играта на полузащитника, но тогава Бенфика нееднократно даде да се разбере, че няма да отстъпи в цената от 50 милиона евро за своя футболист.

По-късно португалските медии твърдяха, че „орлите" са готови да се разделят с Гайтан и срещу по-малка сума, някъде от порядъка на 40 милиона евро. Спадналият интерес към играча и наближаващият край на трансферния прозорец изглежда, че са заставили ръководството на Бенфика да размисли и да обяви по-разумна трансферна цена, която обаче според специалистите идва на твърде късен етап и едва ли лисабонци ще успеят да продадат Гайтан.

 

  Сподели
64