Лукас Лейва може да пропусне следващите два месеца


Н. Гавазов

Лукас Лейва може да пропусне следващите два месеца

Във вторник ще станат известни резултатите от задълбочените изследвания на полузащитника на Ливърпул Лукас Лейва, но още отсега докторите се опасяват, че лидера на отбора може да пропусне повече от два месеца, съобщава новината The Guardian. Както е известно, бразилецът беше заменен още в 5-та минута на неделния мач от Висшата лига на Англия с Манчестър Сити. Лукас не успя да продължи играта, заради травма на бедрото, която получи по време на тренировката преди срещата.

Първоначалните прогнози бяха, че играча е получил разтежение в бедрото, но е възможно бразилецът да е скъсал мускул. Лукас пропусна по-голямата част от миналия сезон заради скъсани коленни връзки, но успя да се завърне много по-рано от очакваното.

Ако най-лошите опасения за 25-годишния футболист се потвърдят, това ще е сериозен удар за Брендън Роджърс, в чиито планове полузащитника има ключова роля. Почти сигурно е тогава, че бразилецът ще бъде заместен в халфовата линия на „червените" от новото попълнение Нури Шахин. Очаква се турчинът да направи своя официален дебют за Ливърпул в неделя в дербито срещу Арсенал.

 

  Сподели
67