Рууни няма да играе 2 месеца


И. Ангелов

Рууни няма да играе 2 месеца

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, чийто крак бе буквално разпорен от бутоните на Уго Родайега в съботния мач между Юнайтед и Фулъм, няма да може да се завърне в игра до 2 месеца по последни информации. Пред The Telegraph заговори самият доктор, третирал нападателя - Майк Лусмор:

"Главните ми притеснения за контузия като на Уейн Рууни са дали или не раната е била инфектирана. Бактерии и мръсен материал като почва може лесно да се пренесе в раната и да попадне в тъканта, така че дано са я почистили добре. Ако е така, то с шевовете ще зарастне до седмица или 10 дни."

"Всеки скъсан мускул обаче ще отнеме време да се възстанови, така че трябваше се зашие директно. Ако има скъсани мускули, ще трябва да се почака 6 седмици да се възстановят."

"Важно е раната да се почисти добре - това е болезнена процедура. Добре е, че Рууни се третира в болница, а не остави всичко да се развие на терена. Това е странно място за травма, точно над дясното коляно. Тази зона постоянно се движи. Като сгъваш крака ти поставяш още напрежение над областта."

  Сподели
138