Ди Матео: Ценността на Торес не е само в отбелязаните му голове


Н. Гавазов

Ди Матео: Ценността на Торес не е само в отбелязаните му голове

Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео коментира победата с 2:0 над Нюкасъл в домакински мач от втория кръг на Висшата лига на Англия. Италианският специалист изрази задоволството си от играта на своите възпитаници и също така не пропусна да отбележи добрата игра на Фернандо Торес и Еден Азар.

„Разбира се, в очите на запалянковците главните герои винаги са авторите на голове. Но аз искам да отбележа отборната игра. Проведохме трети мач за шест дни и този път се сблъскахме с възможно най-трудния си съперник. През първото полувреме демонстрирахме отличен футбол, забавяйки оборотите след почивката. Вероятно това е заради натоварения график", цитира Skly Sports думите на Ди Матео.

„Азар се отчете с много подавания, в това число и с великолепния гол на Торес, а вкара и срещу Нюкасъл. Но той си взаимодейства добре не само с Фернандо. Има превъзходно разбирателство с Мата и други играчи в центъра на терена. Благодарение на своите партньори, той успя комфортно да се впише в колектив. През миналия сезон го следяхме внимателно, но когато се преминава от една лига в друга, никога бе знаеш колко време ще продължи процеса на адаптация. Но той бързо се изправи на крака и вече е един от най-важните играчи в тима", каза още наставника на Челси.

„Относно Фернандо Торес, през миналия сезон той игра важна роля. Не вкарваше много голове, но много работеше за интересите на отбора. Отбелязвам, че той е великолепен отборен футболист, който винаги мисли за колектива. Да, всички очакват голове от нападателя, но неговата стойност се определя не само от головете му", завършва Ди Матео.

 

  Сподели
88