Едуардо: Арсенал сбърка много като продаде Сонг и Ван Перси


И. Ангелов

Едуардо: Арсенал сбърка много като продаде Сонг и Ван Перси

Бившият нападател на Арсенал Едуардо описа продажбата на Алекс Сонг и Робин ван Перси като голяма грешка от страна на отбора. Двата играча, които бяха сред най-добрите в състава в последно време, преминаха в Манчестър Юнайтед и Барселона за 24 и 15 милиона лири съответно. BBC цитира:

"Това е голяма грешка, те бяха най-важните играчи миналия сезон. Но те имат и други качествени играчи, които да ги заменят."

"Ван Перси и Сонг бяха ключови - те държаха отбора. Когато загубиш двама такива играчи, шансовете ти за Топ 4 намаляват. Но Арсенал е добър отбор и съм сигурен, че те ще се справят. Миналата година загубиха Насри и Фабрегас и никой не смяташе, че ще са в четворката, но те го направиха."

"Като свърши сезонът ще видим дали е било грешка, или не. Тъжно е да загубиш големи играчи, но трябва да уважаваме и новите и да вярваме, че ще задържат Арсенал на върха."

"Всеки играч идва в Арсенал като прост футболист, и тук става голям футболист, но тима трябва да спре да продава, за да се бори за титли. Всяка година е едно и също - те губят играчи, купуват играчи, правят ги класни и ги продават. Винаги остават на едно място."

 

  Сподели
76