Венгер: Подолски има нужда от още работа


Н. Гавазов

Венгер: Подолски има нужда от още работа

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за играта на Лукаш Подолски в срещата от първия кръг на Висшата лига на Англия против Съндърланд. Както е известно, двубоят завърши при нулево равенство, а полученият резултат напълно отразява действията на нападателната линия на „артилеристите", които освен, че страдаха от липса на идеи, но също така пропиляха с лека ръка малкото положения за отбелязване на гол.

„Аз виждам в него централен нападател. Той има нужда да работи, за да измени малко играта си. Когато по-рано ви сте изпълнявали други функции, не е толкова лесно да го направиш. Но Лукаш се справи. Той може фантастично да завърши дадена атака, но срещу Съндърланд пред него не се откри тази възможност", заяви Венгер за официалния сайт на Арсенал.

„Още ще наблюдавам играта за да видя неговите действия без топка. Подолски и Жиру заедно вкараха 40 гола през миналия сезон, но за съжаление не успяха да се отличат в първия си мач за Арсенал. Но ние знаем, че ще е трудно да бъде заменен Ван Перси. Впрочем, рано е да даваме оценка само от една игра. Като цяло съм доволен от футболистите и от себераздаването им на терена. Другото разочарование за нас е в това, че по-рано имахме повече творчество в атака", каза още французина.

 

  Сподели
68