Макалистър: Обезпокоен съм за Ливърпул


Н. Гавазов

Макалистър: Обезпокоен съм за Ливърпул

Бившият полузащитник на националния отбор на Шотландия и Ливърпул Гари Макалистър изказа безпокойството си от това, че футболистите на Брендън Роджърс изпитват трудности при реализиране на головите си положения. Както е известно, Ливърпул загуби с 0:3 стартовия си мач от Висшата лига на Англия срещу УБА, въпреки добрата си игра и опасностите, които създаде пред вратата на противника.

„Суарес е фантастичен футболист, но на мен ми се струва, че той не е чист нападател така както Майкъл Оуен. Играчът е необходимо да се възползва от тези положения, които възникват в хода на мача. През миналата година отбора често доминираше в срещите, но не можеше да вкарва, а това е много важно", заяви Макалистър за ВВС.

„Очевидно е, че Ливърпул трябва по-сериозно и внимателно да се отнася към положенията, които се създават. Спомнете си миналия сезон когато много футболисти не успяха да вкарат в много елементарни ситуации. Работил съм с Даунинг, но той така и не успя да отбележи гол за Ливърпул през миналия сезон. Добре владее краката си и е способен да вкарва по десет гола на сезон. Не знам защо не го прави, но съм обезпокоен от ситуацията", каза още шотландеца.

 

  Сподели
174