Юнайтед е с най-много фенове в Манчестър


Н. Гавазов

Юнайтед е с най-много фенове в Манчестър

Според резултатите от анкетата, проведена от сайта Rightmove.co.uk, Юнайтед има повече фенове в Манчестър, отколкото Сити. Независимо от претенциите, че са „истинския" клуб на града, „гражданите" се ползват с подкрепата на едва 14.8% от манкунианците, докато тази цифра за „червените дяволи" е 55.6%.

Това на практика потвърждава тезата, че Юнайтед е клуба от Висшата лига, който се ползва с най-голяма подръжка. Освен това, рекордьорът по титли в Англия е третия по популярност клуб в Лондон: 13.2% от футболните фенове живеещи в столицата на Великобритания, са привърженици на Юнайтед.

Истината е, че основната маса запалянковци на „червените дяволи" са разположени на периметър от около 150 километра от „Олд Трафорд". Единствено феновете на Ливърпул (160км) и Нюкасъл (155км) живеят по-надалече. Както изяснява сайта, клубът с най-много местни фенове е Уигън (65%).

„Нашите изследвания показаха, че ако клуб от Висшата лига провежда домакински мач, това не означава, че на стадиона ще има повече негови привърженици. По примера на Юнайтед и останалите големи отбори надскачат своята национална и дори международна фенска база, което означава, че делът на местните запалянковци намалява. Освен това броя на запалянковците на големите клубове може да се увеличава за сметка на конкуренцията", заяви представителя на Rightmove Майлс Шипсайд.

 

  Сподели
84