Ливърпул е готов да преименува Анфийлд


Н. Гавазов

Ливърпул е готов да преименува Анфийлд

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри заяви, че клуба е длъжен сам да намери допълнителни източници на финансиране, включително и евентуалното преименуване на Анфийлд. Както е известно, по-рано през лятото „червените" се отказаха от плановете си по строителство на новия стадион и част от феновете останаха доволни, че клуба няма да напусне такова историческо място като „Анфийлд".

Но сега собствениците на Ливърпул трябва да се замислят за допълнителни източници на доходи, които могат да помогнат на клуба да реализира високите си амбиции.

„Клубът трябва значително да увеличи своите доходи, но това няма да бъде толкова лесно. Аз не мисля, че това ще стане на локално ниво - значителен прираст очаквам от нашата глобална дейност. Възможно е да продадем правата върху името на „Анфийлд, ако намерим правилния партньор. Досега не сме получили нищо", заяви Хенри в интервю за Tomkins Times.

"Нашата цел е да спечелим Висшата лига на Англия. То няма да се случи през тази година, но на първо място се стремим именно към това. Разбира се, че трябва да подобрим играта си, ако искаме постигнем своите цели", допълни американеца.

 

  Сподели
58