Сър Алекс може да започне сезона с Карик в центъра на отбраната


Н. Гавазов

Сър Алекс може да започне сезона с Карик в центъра на отбраната

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Аекс Фъргюсън намекна, че Майкъл Карик ще започне сезона във Висшата лига на Англия като централен защитник. Както е известно, заради травмите на Джоми Еванс, Фил Джоунс и Крис Смолибг, именно 31-годишния Карик беше принуден да играе центъра на отбраната в приятелския мач срещу Барселона в сряда.

В навечерието на старта на сезона Юнайтед е ограничен в избора си на играчи на дадената позиция и сега шотландския специалист може да разчита единствено на възрастния Рио Фърдинанд и намиращия се в недобра форма Неманя Видич.

Решението на този проблем може да стане Карик.

„Смолинг пропуска три месеца. Джонс има травма и ние от Норвегия го изпратихме направо в дома му. Ето защо сме обезпокоени относно центъра на отбраната. Еванс няма да е готов за старта на сезона. Той е близо до завръщане, но така или иначе няма да е готов. На Смолинг не мога да разчитам, а за Джоунс не знам нищо тъй като изследванията му не са готови. Но за сметка на това Майкъл Карик се справи идеално по време на скандинавското турне. Той се представи отлично в ролята си на централен защитник", заяви Сър Алекс.

 

  Сподели
137