Мертезакер: Арсенал е по-добър от миналата година


И. Ангелов

Мертезакер: Арсенал е по-добър от миналата година

Миналия август Арсенал загуби капитана си Сеск Фабрегас и Самир Насри, което провали подготовката на тима за сезона, а този сезон според Пер Мертезакер тима е далеч по-силен в това отношение. След подписване на Санти Касорла, Оливие Жиру, Лукаш Подолски и запазване, поне засега, на Робин ван Перси, тима на Арсен Венгер изглежда перфектен на хартия.

"Мисля, че сега сме в по-добра ситуация от миналата година. Тима е пълен с характери, добри играчи и всяка позиция е с конкуренция. Нямам търпение да започне кампанията, защото мисля, че ще покажем потенциала си и ще започнем по-добре."

"Мисля, че новите попълнения ще помогнат много. Жиру е добър нападател, а и вече го гледах доста на тренировки, защото тренираме заедно. Той се старае и се надявам да покаже това и в мачовете. Санти Касорла току пристигна, така че ще го видим скоро."

"Ще направя всичко да помогна на Подолски да се адаптира. Аз преминах през това миналата година и е добре някой да ти помага в първите ти моменти с новия език и град. Хубаво е да имаш германски приятели около теб."

"Клуба се развива добре. Много хора помагат тук от самото начало. За Подолски всичко върви добре и мисля, че той ще даде всичко за Арсенал. Той е уверен, че ще заговори английски. Също така той иска още 100 мача за национала на Германия, така че има огромен опит."

  Сподели
86