Висшата лига на Англия стартира турнир на младежките отбори


Н. Гавазов

Висшата лига на Англия стартира турнир на младежките отбори

Висшата лига на Англия официално обяви за въвеждането на турнир на младежките отбори от идващия сезон. Това нововъведение трябва да помогне за по-плавния преход на играчите от академиите в първите отбори на собствените си клубове и според специалистите ще помогне на младите футболисти по-лесно да се адаптират към изискванията на Висшата лига.

В турнира, който ще стартира на 17 август ще вземат участие 17 тима от Премиършип и 6 с най-добри академии от Чемпиъншип. Тези 23 отбора ще бъдат разделени на три групи по случаен принцип - през януари отново ще се сформират три групи, но вече изхождайки от представянето на отборите.

Схемата на турнира напомня тази на олимпийската - всички играчи във формациите не трябва да са по-възрастни от 21 години, с изключение на трима футболисти, като правилото не важи за вратаря.

„Ние сме убедени, че тази съревнователна система, в която запалянковците ще могат да наблюдават новите поколения на Висшата лига на Англия и различните национални отбори, ще помогне на голяма част от талантливите футболисти да достигнат по-плавно до необходимото ниво", заяви изпълнителният директор на Премиършип Ричард Скъдамор.

Национална група 1: Арсенал, Блекбърн, Болтън, Евертън, Норич, Рединг, УБА, Уест Хем.

Национална група 2: Астън Вила, Манчестър Юнайтед, Нюкасъл, Саутхемптън, Стоук Сити, Съндърланд, Тотнъм, Уотфорд.

Национална група 3: Челси, Крустъл Палас, Фулъм, Ливърпул, Манчестър Сити, Мидълзбро, Уулвърхемптън.

 

  Сподели
86