Кои са 11-те топтрансфера във Висшата лига?


А. Павлов

Кои са 11-те топтрансфера във Висшата лига?

Досега през летния трансферен период клубовете от Висшата лига отделиха 236 милиона и 465 хиляди евро за привличането на нови футболисти. От продажбата на играчи пък отборите от английския елит припечелиха 55 милиона и 525 хиляди евро. Най-голяма сума за нови попълнения задели европейският шампион Челси, който от началото на лятото си осигури услугите на Еден Азар, Оскар, Марко Марин и Торган Азар срещу 82 милиона и 800 хиляди евро, докато Стоук Сити, Съндърланд, Фулъм и Манчестър Сити все още не са изразходили и пени за селекция. От друга страна, Съндърланд е отборът, който отчете най-големи приходи от продажбата на свои играчи в други тимове. "Черните котки" прибраха 9 милиона и 700 хиляди евро, докато Уест Хем, Саутхемптън, Рединг, Уигън, Норич и Уест Бромич не са получили нищо от трансфери на свои футболисти в други клубове.

Кои обаче бяха сделките, които дотук през лятото предизвикаха най-голям интерес и внимание във футболна Англия? Това е въпрос, на който ще се постараем да Ви отговорим в следващите редове, публикувайки символичен списък с 11-те водещи трансфера във Висшата лига през летния трансферен период. С това от Futbol TV продължаваме своята рубрика, свързана с най-значимите трансфери във водещите европейски първенства, след като по-рано през тази седмица изготвихме материал за топсделките в Бундеслигата.

11-те топтрансфера във Висшата лига до този момент от летния трансферен прозорец:

1. Еден Азар от Лил в Челси за сумата от 40 милиона евро.

2. Оскар от Интернасионал в Челси за сумата от 32 милиона евро.

3. Шинджи Кагава от Борусия Дортмунд в Манчестър Юнайтед за сумата от 15 милиона евро.

4. Фабио Борини от Рома в Ливърпул за сумата от 13,3 милиона евро.

5. Лукас Подолски от Кьолн в Арсенал за сумата от 13 милиона евро.

6. Ян Вертонген от Аякс в Тотнъм за сумата от 12,5 милиона евро.

7. Оливие Жиру от Монпелие в Арсенал за сумата от 12 милиона евро.

8. Гилфи Сигурдсон от Хофенхайм в Тотнъм за сумата от 10 милиона евро.

9. Марко Марин от Вердер в Челси за сумата от 9,8 милиона евро.

10. Ник Пауъл от Крю Александра в Манчестър Юнайтед за сумата от 7 милиона евро.

11. Стивън Пиенаар от Тотнъм в Евертън за сумата от 5,75 милиона евро.

Заб.: В класацията са поместени само трансфери на играчи, които остават или идват във Висшата лига, а не на такива, които преминават в отбори извън английския елит.

  Сподели
184