Скай Спортс: В следващите 48 часа Касорла ще стане играч на Арсенал


А. Павлов

Скай Спортс: В следващите 48 часа Касорла ще стане играч на Арсенал

От "Скай Спортс" разбрахме, че през тази седмица испанският национал Санти Касорла трябва да лети до Лондон, за да премине медицински тестове в Арсенал. Касорла трябва да пристигне в Англия в следващите 48 часа, за да завърши трансфера си при "топчиите".

Както е известно, халфът иска да напусне Малага, чиито катарски собственици искат да се освободят от закъсалия испански клуб. И така, въпреки че доскоро неговото оставане беше почти сигурно, сега Касорла напира да бъде продаден и, изглежда, желанието му е напът да се осъществи.

Предполага се, че между Малага и Арсенал ще бъде постигната сделка за Касорла на стойност от около 22 милиона евро. Агентите на двукратния европейски шампион с Испания вече преговаряха с лондонския клуб и те са останали доволни от офертата, която "топчиите" са отправили за Санти Касорла.

Припомняме, че само преди година Малага плати 19 милиона евро на Виляреал за полузащитника, но андалусийците имат огромни неплатени дългове в размер на около 40 милиона евро, които трябва да бъдат изплатени през тази седмица.

В тази връзка преговорите между Малага и албанската петролна компания "Таси" относно продажбата на клуба вече пропаднаха. Сега интерес към закупуването на Малага има от Русия и Средния Изток, но въпреки това трансферът на Касорла е небходим на андалусийците, за да оправят кашата, която се получи на "Ла Росаледа".

  Сподели
172