Манчини: Ван Перси трудно ще напусне Арсенал


Н. Гавазов

Манчини: Ван Перси трудно ще напусне Арсенал

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини коментира интереса на клуба към нападателя на Арсенал Робин ван Перси. Както е известно, холандският национал обяви, че няма да подписва нов договор с „артилеристите" и според слуховете в пресата, интерес към голмайстора на Висшата лига на Англия за миналия сезон проявяват двата манчестърски гранда, както и италианския Ювентус.

„Когато става дума за Сити, Юнайтед или Ювентус, играчът много трудно се решава да направи избор между тях. Аз нямам ни най-малка представа за това, как стоят нещата по тези въпроси. Ако имаме шанс да получим Ван Перси, ние задължително ще се възползваме, тъй като това е нападател от най-висока класа. Но той е футболист на Арсенал и аз смятам Арсенал за топ-отбор. За Ван Перси и за другите футболисти не е лесно да си тръгнат", заяви Манчини за Sky Sports.

„Не е толкова лесно да се купи даден играч, особено ако си Манчестър Сити. Всеки един отбор, с който водим преговори качва около 30-40 % от стойността на футболиста. Понякога това усложнява нещата. Въпреки това, ние също трябва да работим по-добре", каза още италианският специалист.

 

  Сподели
86