Скоулс пред ESPN за последната си година в Юнайтед, Еврото, Англия, Пирло, неговата астма и заместниците му


И. Ангелов

Скоулс пред ESPN за последната си година в Юнайтед, Еврото, Англия, Пирло, неговата астма и заместниците му

 

Пол Скоулс заяви пред ESPN ,че очаква настоящата кампания този път наистина да е последната за него. Той би искал да завърши кариерата си с трофей, като през изминалата кампания влиянието, което оказа в завръщането си срещу Манчестър Сити, бе огромно и катализира сезона на Юнайтед.

"Това ще е последния ми сезон. Знам, че казах това преди 2 години, но този път съм сигурен. Не зная дали ще играя редовно през този сезон. Ще трябва да изчакаме и да видим, но сега има много конкуренция в състава."

"Ще е моя работа да запазя формата си колкото е възможно по-добра и вероятно така ще имам шанс да съм титуляр. Ако получа шанс, ще трябва да се представя добре. В този отбор, когато играеш добре, ти оставаш в отбора, това е целта ми."

"Дано това е добра година и спечелим нещо в нейния край."

Говорейки от опит, Скоулс заяви, че ще е трудно на Сити да запази титлата си:

"Всеки сега ще цели да победи тях. Ние сме се изправяли пред тази ситуация много пъти - всеки искаше да ни победи. Всеки отбор е отчаян да се докаже срещу шампиона."

"Каквото и да стане, ще им е трудно. Дано повече отбори дадат всичко от себе си да са в челните места тази година."

Въпреки, че е печелил лигата 10 пъти, Скоулс продължава да таи същия глад за успех в себе си и това е видно дори в тренировките на тима. В упражнението за едно докосване, където двама играчи гонят топката, а останалите подават с едно докосване, Скоулс е известен като най-добрият - и той го знае. В малкото случаи, в които той губи топката, той крещи на висок глас и веднага се хвърля в безмилостни шпагати, които са негова запазена марка на терена, за да си върне кълбото.

В тренировките в атакуващ план, Скоулс е известен с това, че поставя топката винаги на правилното място, сякаш винаги играе като във финал на Шампионска лига. Всички негови колеги говорят с адмирации за него, а много от тях го считат за най-добрият футболист, до когото са заставали. В този дух Скоулс заговори за това как ще бъде заместен:

"Постоянно от долните нива излизат играчи, които са на топ ниво. Не мисля, че на тима му трябват заместници. Не мисля, че има някъде играчи, които са едно към едно. Майкъл Карик, когато дойде тук, всички медии тръбяха, че е заместник на Рой Кийн. Но като погледнете добрата му работа през последните 6 години - ние спечелихме 5 пъти лигата, а той е толкова различен тип играч. Въпреки това той е също толкова ефективен."

След като приключи с делата си на терена, се очаква Скоулс да се завърне в треньорската роля за младежката формация на Манчестър Юнайтед.

"Мисля, че това са вълнуващи времена за младежкия тим. Джеси Лингард изигра страхотна кампания, Ларнел Коул също, макар сега да е контузен и да не може да играе с нас в предсезона. Имаме Райън Тъниклиф, Скот Уутън, Роби Брейди - всички тези деца са с нас в турнето и притежават толкова талант."

"Да се надяваме, че ще получат шанс за титуляри тази година. Сигурен съм, че ако продължават в този дух, особено Джеси Лингард, те ще получат шанс и ще се справят добре."

Скоулс продължи за Евро 2012, хвалейки Андреа Пирло като един от най-добрите в света:

"Беше страхотно да гледаме Пирло. Той е топ играч от много години. Много се изненадах, когато Англия не сложи човек да го пази персонално, защото ние в Юнайтед знаем, че той може собственоръчно да ръководи цялата среща. Това научихме от няколкото си мача с Милан в последните години."

"Той бе най-голямата заплаха тогава. Парк Джи-Сунг успя да се справи добре, когато му бе казано да го пази персонално. Жалко, че Англия не заложи на това."

Скоулс заговори спокойно и неясно за това дали би се завърнал в английския национал:

"Не - не зная, трудно е да се каже. Не съм сигурен, но не са ме и извиквали напоследък, така че няма значение."

Легендата продължи с проблемите с астмата, които има още от дете:

"Все още я имам, но е под контрол. Просто трябва да взимам лекарствата си всеки ден и преди мачовете."

Според Кевин Яп от ESPN това е атестат за борбената личност, която е Скоулс. Изигравайки такава важна роля в един от най-успешните периоди за футболен отбор изобщо, той често е пренебрегван за лични награди, докато хора като Шави от Барселона, които отворено се възхищават на Скоулс, се номинират за всяка награда ежегодно.

"Остава ни само за последна година да се насладим на невероятните пасове и игра на халфа на Юнайтед, като това вероятно е най-добрият начин да се разделим с една от най-недооценените легенди в спорта."

 

  Сподели
420