Шок: Наложиха цензура при общуването на играчите в интернет


Н. Гавазов

Шок: Наложиха цензура при общуването на играчите в интернет

Ръководството на Висшата лига на Англия раздаде на клубовете списък с правила, които футболистите трябва да спазват при общуването си в социалната мрежа. Както е известно, днес Футболната асоциация на Англия (ФА) повдигна обвинения срещу полузащитника на Арсенал Емануел Фримпонг, който по нецензурен начин отговори на привърженик на Тотнъм, пожелал му счупване на крака.

По-рано заради свои „творения" в социалните мрежи бяха наказани няколко други играчи като Уилшър и Бабел, а Джоуи Бартън призна, че всяка седмица получава нравоучителни писма от ФА.

В края на краищата футболните чиновници решиха да създадат свои правила за играчите при общуването им в различните социални мрежи - прецедент, имащ равен на себе си само в някои държави, в които законите се основават на шериата.

Според новите правила, футболистите са длъжни да се придържат към вежлив стил на общуване, избягвайки критиките към когото и да е било, независимо дали той е свързан или не с футбола. Освен това се забранява на играчите да рекламират - явно или скрито всякакви стоки, марки, услуги, товари, а също така да разгласяват конфиденциална информация относно съставите на отборите, травмите и тактиките на треньорите.

 

  Сподели
220