Сър Алекс: Далглиш си тръгна заради Суарес


Н. Гавазов

Сър Алекс: Далглиш си тръгна заради Суарес

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън смята, че скандалът на расова основа между Луис Суарес и Патрис Евра е една от причините за уволнението на Кени Далглиш от Ливърпул. Както е известно, Далглиш беше освободен от поста си в края на миналия сезон, който беше помрачен от инцидент между защитника на Юнайтед Евра и нападателя на Ливърпул Суарес.

Както е известно, след разследване от страна на Футболната асоциация на Англия уругвайският национал беше наказан с дисквалификация за осем мача и глоба в размер на 40 000 паунда.

Сър Алекс по време на вчерашната си пресконференция в Дърбан, където за предстоящия сезон се готви неговият отбор заяви, че няма как скандалът да не е повлиял на решението на собственика на Ливърпул Джон Хенри, който уволни Далглиш от треньорския мостик.

„Не съм изненадан, че Кени напусна Ливърпул. Очевидно е, че Джон Хенри, вглеждайки се в това, което се случи със Суарес, почувства, че ситуацията не се развива правилно. Разбира се, лошо е това, което се случи, но то повлия на съдбата на Далглиш", заяви Сър Алекс.

 

  Сподели
183