Ван Перси: Юнайтед, Милан или Арсенал?


Н. Гавазов

Ван Перси: Юнайтед, Милан или Арсенал?

Слуховете и спекулациите около бъдещето на нападателя на Арсенал Робин ван Перси продължават да заливат футболната общественост с пълна сила - едва ли не всяка медия дава своя версия на ситуацията. Според английския Mirror, в Манчестър Юнайтед са убедени, че предлагайки 20 милиона паунда за голмайстора на Висшата лига на Англия, битката вече е спечелена за подписа на холандеца.

Наставникът на Юнайтед Сър Алекс е уверен, че капитанът на Арсенал ще оформи ударна сила заедно с Уейн Рууни и ще помогне да бъде спечелена титлата в Премиършип. Ван Перси отбеляза 30 гола през миналия сезон, което позволи на „артилеристите" да заемат трето място в класирането, а Рууни порази вратата на съперниците на „червените дяволи" 27 пъти.

Шотландският специалист е споделил пред свои приятели, че Робин със сигурност ще дойде на „Олд Трафорд", независимо от интереса от страна на Манчестър Сити и Ювентус.

В същото време италианската преса определя съвсем друга съдба на холандския национал. Corriere dello Sport съобщава, че в най-скоро време Милан ще започне преговори за Ван Перси. Изданието дори твърди, че представителите на холандеца са се срещнали с ръководството на Милан, на което са предоставили исканията на своя клиент - петгодишен договор с годишна заплата от 6 милиона евро.

Арсенал от своя страна е готов да се раздели със звездата си срещу 15 милиона евро, което напълно удовлетворява „росонерите".

Версията на Daily Express е съвсем друга. Изданието ни убеждава, че ръководството на „артилеристите" е готово да започне преговори с Ван Перси и да направи всичко възможно да го задържи на „Емирейтс" независимо от желанието на холандеца да напусне клуба. Босовете ще се опитат да убедят Робин, че няма да го продадат въпреки офертите на Юнайтед, Сити и Ювентус, както и опасността да го загубят безплатно следващата година.

 

  Сподели
162