Goal.com: Арсенал ще забрани трансфер на Ван Перси


И. Ангелов

Goal.com: Арсенал ще забрани трансфер на Ван Перси

Според Goal.com Арсенал няма да даде ход на трансфер на Робин ван Перси, след като наскоро той заяви, че няма да подновява своя контракт с тима. Сега от ръководството на Арсенал планират рискован ход, който може да ги ощети финансово, като след изтичането на договора на холандеца след година, той ще може да напусне като свободен агент без пари.

Сметките на ръководителите на тима имат резон - Играчът на годината няма да струва много пари през следващата година, след като мине 30-ата си годишнина. По този начин те се надяват той дори да продължи контракта си с Арсенал, след като не много тимове биха пожелали 30-годишен нападател.

Goal.com цитира един от източниците си: "Ще го задържим и той ще остане под сегашния си договор. Когато стане на 30, ще е по-лесно да го преподпишем и се надяваме той да преусмисли нещата в тази година."

Рискованата стратегия на Арсенал би повлякла и други последствия относно желанието на Ван Перси да повтори добрите си представяния. Но клуба е уверен в подписването на играча, след като той поднови тренировки с тима си днес след лятната почивка. 

  Сподели
231