Пардю: Нюкасъл няма да продава


И. Ангелов

Пардю: Нюкасъл няма да продава

Мениджърът на Нюкасъл Алан Пардю настоя, че клубът няма да продава играчи това лято, освен ако някой не се изхвърли с цената в стил Анди Керъл и Ливърпул. В последната си кампания черно-белите без малко да се класират изненадващо в Шампионска лига, но 5-тото място им даде шанс в Лига Европа.

Много клубове започнаха да оглеждат талантите в състава, но англичанинът отказа да продава играчи, освен ако не се получи случая на Анди Керъл, за който бе дадена колосалната сума от 35 милиона лири от Ливърпул. Така той стана 9-ят най-скъп играч в историята на футбола.

"Знам, че мога да подпиша с двама-трима нови и да задържа тези, които имам. Знам, че можем да направим това. Мисля, че ще сме по-силни от преди."

"А ако загубим някой играч, както стана с Анди Керъл с толкова надута цена, тогава ще потърсим еквивалент на пазара за по-малко пари. Собственикът Майк Ашли е спокоен в това отношение."

"През лятото целите ти са големи - да запазиш играчите си и да доведеш нови. Мисля, че това е ключово. Все още прозорецът е отворен и ще анализираме играчите си, ще погледнем какво направиха останалите отбори."

"Много хора гледат и нас. Не се страхувам от голяма оферта, очаквам я. Очаквам оферти за някои от играчите ни. Дали ще са достатъчно, за да се разделим, трябва да почакаме и да видим, но за това ще трябват много пари."

"Ще съм изненадан, ако се наруши всичко това, което изградихме миналата година. За тази цел ще трябва да ни напуснат 4 или 5 играчи. Не виждам вариант за това."

  Сподели
114