Манчестър Юнайтед в преговори със звезда на Аякс


П. Пенков

Манчестър Юнайтед в преговори със звезда на Аякс

Според холандските медии Манчестър Юнайтед са в напредвали преговори с Аякс относно привличането на полузащитника Кристиан Ериксен. Сър Алекс Фъргюсън определено се нуждае да подсили халфовата линия на тима, тъй като Райън Гигс и Пол Скоул скоро ще завършат напълно кариерата си. През миналият сезон Юнайтед главно бяха критикувани относно представянето си, поради липса на креативност и острота.

Юнайтед вече започнаха работа по разрешаването на ситуацията, привличайки нападателя Шинджи Кагава, който определно ще донесе повече острота в предни линии.

Миналият сезон Фъргюсън оцени качествата на младия Ериксен, когато Юнайтед се изправиха срещу холандския тим в турнира Лига Европа. Ето какво сподели той тогава:

"Той е добър играч - типичен футболист на Аякс, който умее да играе добре с топката, но ние вече знаехме това. Разполагаме с много млади играчи в Юнайтед, но винаги търсим талантливите. Нищо не може да се предвиди."

В отговор на думите на Фъргюсън, Ериксен коментира: "Чест е за мен да чуя толкова позитиви по мой адрес специално от толкова добър мениджър. Бих казал, че той е един от най-големите треньори в историята на футбола. От друга гледна точка бих искал да играя за някой голям отбор."

  Сподели
100