Борини пристигна на Острова, подписва с Ливърпул


Н. Гавазов

Борини пристигна на Острова, подписва с Ливърпул

Фабио Борини ще стане първото ново попълнение за Ливърпул, откакто Брендън Роджърс пое отбора, съобщава Daily Mail, а по-късно информацията потвърди и Press Association Sport, като и двете медии съобщават, че мърсисайдци са се съгласили да заплатят 10 милиона паунда на Рома за техния нападател.

Очаква се сделката да стане факт в следващите 48 часа. В момента Фабио се намира в Ливърпул за да премине медицински прегледи и да уточни личните си условия по договора с Ливърпул.

Този ход на Ливърпул за италианския национал поставя под още по-големи съмнения бъдещето на Анди Керъл на „Анфийлд" и със сигурност ще засили слуховете около английския национал.

Сделката за Борини набра ход след като 21-годишният футболист призна, че желае да се присъедини към Брендън Роджърс с когото се познава отлично от съвместната им работа в Челси и Суонзи Сити. Фабио помогна на „лебедите" да спечелят промоция за Висшата лига на Англия, но се завърна в Италия със свободен трансфер от Челси миналото лято. По-късно той игра под наем в Рома, който закупи 50 % от правата на нападателя. Преди две седмици Борини стана пълноправен играч на „римските вълци", които придобиха и останалата част от правата на футболиста.

 

  Сподели
90