Фертонген: Трябваше да се моля, за да завършат трансфера


И. Ангелов

Фертонген: Трябваше да се моля, за да завършат трансфера

Защитникът на Тотнъм Ян Фертонген разкри, че е трябвало да се моли, за да бъде завършен трансферът му във Висшата лига. 25-годишният най-накрая завърши трансфера си тази седмица, след като всичко доста се забави. Daily Mail излезе с думите на защитника след като пристигна:

"Чувствам се добре като играч на Тотнъм и се радвам да съм в този клуб. Това, което забави трансфера бе между мен и Аякс. Това е дълга история, но всичко бе заради малка сума пари. Бях притеснен. Но в края на краищата се молих на мениджъра да завърши сделката."

Фертонген призна, че Даниел Леви - председателят на Тотнъм, го е убедил да играе в Лондон:

"След срещата с Даниел Леви вече бях решен за този ход. Той ме покани в клуба и дойде до Амстердам да разговаряме. Той ми каза, че наистина ме желае и ми даде невероятна увереност. Важно е когато знаеш, че клуб те желае. Харесвам и белите екипи. Това е мечта за мен."

"Това е качествен клуб и се надявам да помогна да завършим напред в класирането. Миналата година битката бе за местата за Шампионска лига, а сега ще е същото."

"Шпорите ме впечатляваха с футбола си - той е подобен на стила на Аякс - това е една от причините да дойда тук. Но в Англия е различно от Холандската лига. Тук темпото е по-високо и нивото е по-високо, но се надявам да свикна бързо."

  Сподели
92