Дейн: Не е важно, дали Ван Перси ще остане или ще си тръгне


Н. Гавазов

Дейн: Не е важно, дали Ван Перси ще остане или ще си тръгне

Бившият вицепрезидент на Арсенал Дейвид Дейн очаква, че в най-близко време ръководството на „артилеристите" ще продаде своя капитан. Дейн няма никакви съмнения, че клубните босове ще направят всичко възможно да задържат холандеца, който миналата седмица обяви, че няма намерение да удължава контракта си с лондончани. Но едновременно с това бившият ръководител е убеден, че голмайсторът на Висшата лига на Англия няма да промени решението си.

„Той проведе един изумителен сезон и се намира тук вече осем години. Той е капитан, а това означава много за клуба и запалянковците. Но ако играчите направят подобно изявление, това обикновено се явява прелюдия на раздялата с тях. При това нямам никакви съмнения, че ще се направи всичко възможно Робин да бъде задържан и накаран да изпълни задълженията си по оставащата една година от своя контракт", сподели Дейн.

„Според мен, заради стабилността на клуба не е важно дали Ван Перси ще остане или ще си тръгне - важното е въпросът да се реши бързо. Никой не иска повторение на миналогодишните истории със Самир Насри и Сеск Фабрегас. През тази седмица отбора започва подготовка за новия сезон и всеки иска да има в състава си футболисти, които не мислят да ходят някъде. Много е важно случаят да се разреши бързо", завършва бившият вицепрезидент на Арсенал.

 

  Сподели
82