Лампард: Голям късмет за Вилаш-Боаш, че пое Тотнъм


И. Ангелов

Лампард: Голям късмет за Вилаш-Боаш, че пое Тотнъм

Една от иконите на английския Челси - Франк Лампард заяви, че бившия мениджър на "сините" Андре Вилаш-Боаш е извадил голям късмет, получавайки работата в Тотнъм. 34-годишният мениджър бе уволнен от Челси през март след като опита да прокара нова философия в тима, а сега наследи Хари Реднап начело на Тотнъм.

The Sun цитира: "AВБ наследи изключителен състав от играчи. Този състав е достатъчно добър за футбол в Шампионска лига и може да предизвика първото място в Англия. Този тим игра вълнуващ, атакуващ футбол и вкарваше много голове."

"Така че АВБ е късметлия да получи тази работа, защото играчите са много добри. Но признавам, че това е нож с две остриета. Хари Реднап е изключителен и ще е трудно да се замени. Хари вдигна Тотнъм на това ниво."

"Как той промени тима е невероятно. Когато пое нещата те бяха почти на дъното. След това изведнъж влязоха в Шампионска лига и започнаха да се намесват във върха. Затова аз съм изненадан, че Хари се махна. Той не заслужаваше да загуби тази работа."

"АВБ искаше да успее в Челси, но искаше да го направи по свой начин и това не се получи. Никой не може да го обвинява, че опита. Не говоря така само заради нещата, които станаха между нас. Той имаше планове за тима и това означаваше аз да играя по-малко. Това бе част от новото, но проблемът не бе там."

"Аз се научих на много неща от Андре. Това бе интересно време. Винаги съм имал добри отношения с мениджърите, поне предишните. Да нямам това направи нещата сложни за мен. Това те кара да преосмислиш философията си. Така че това не е задължително нещо негативно. Сега той вероятно е по-добър човек, след опита в Челси."

 

  Сподели
105