КПР съгласува трансфера на Парк


Н. Гавазов

КПР съгласува трансфера на Парк

Кунс Парк Рейнджърс съгласува трансферната стойност на полузащитника на Манчестър Юнайтед Джи Сун Парк в размер на 5 милиона паунда, съобщи новината ВВС. Южнокореецът играе за „червените дяволи" от 2005 година след като дойде от ПСВ. За това време играчът взе участие в 113 срещи от Висшата лига на Англия и вкара 19 гола.

С Юнайтед Парк се посипа със слава, ставайки четири пъти победител в Премиършип и спечелвайки Шампионска лига. Но през това лято пътищата на „червените дяволи" и Парк ще се разделят.

Рекордьорът по титли в Англия вече свали изображението на южнокорееца от афишите за предсезоннното турне и го замени с това на Рууни. В същото време КПР и Юнайтед се разбраха за трансферната цена на играча и в понеделник започват преговори за личните условия на Парк.

Ако сделката се състои, това ще бъде втория футболист на Юнайтед, който преминава в тима от „Лофтус Роуд" от началото на лятото. По-рано в отбора воден от Марк Хюз пристигна Фабио да Силва, а в скоро време там се очаква да дойде и Зеки Фрайърс.

 

  Сподели
83