Петров уверен в битката с левкемията


И. Ангелов

Петров уверен в битката с левкемията

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров вярва, че е преминал през най-тежката фаза от битката си срещу коварната болест. Той призна, че е бил вдъхновен от всички съобщения за подкрепа, които е получил от хора, които са успели да преодолеят левкемията. В последните 3 месеца той се лекува и сега заговори с добро чувство.

"Винаги съм бил силен характер, още от началото на кариерата си. Винаги вярвам, че трябва да си търпелив и да вярваш - аз вярвам, че ще се оправя. Знам, че е трудно, преживях трудни моменти, но докторите, сестрите и всички в болницата се отнасят страхотно с мен."

"Това е страхотно защото когато имаш хора, на които вярваш до теб, те правят нещата по-лесни. Знам, че имам още няколко месеца терапия и трябва да мина през това, но мисля, че най-трудното мина и сега ще трябва да чакам позитивен резултат."

"Много хора с този проблем ми казаха, че са го преодоляли. Те живеят живота си сега. Аз имам много надежда, не съм спрял да вярвам и никога няма да спра. Семейството ми също вярва. Това помага много. Когато получих толкова съобщения и писма от хора, оправили се от тази болест, а и живели вече 20 и 30 години, това бе позитивно."

"Трябва да си кажеш, 'и аз ще съм така'. Няма да спра да се боря. Винаги съм бил биткаджия и ще продължа да се боря. Върнах се до вкъщи за малко и се насладих да видя приятелите и семейството си. Сега на 33 години всичко е добре. Толкова много пожелания получих и се надявам поне до 50 годишнината си да ги получавам!"

  Сподели
271