Манчестър Сити се отказа от Ван Перси


Н. Гавазов

Манчестър Сити се отказа от Ван Перси

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини повече няма намерение да разговаря по темата за евентуален трансфер в клуба на нападателя на Арсенал Робин ван Перси. Както е известно, италианският специалист е голям поклонник на талантливия холандец, който през миналия сезон вкара 30 гола в мачове от Висшата лига на Англия.

Отчитайки, че Ван Перси навлезе в последната година на своя договор, редица издания усърдно отправят нападателя в различни клубове, а най-вече в Манчестър Сити.

В днешното си интервю за Sky Sport Italia Манчини реши да сложи точка на спекулациите, за пристигането на 28-годишния футболист на „Етихад Стейдиъм", където по-рано дойдоха неговите бивши партньори в Арсенал Самир Насри, Коло Туре, Емануел Аденайор и Гаке Клиши.

„Ван Перси е футболист на Арсенал и аз не искам да проявявам неуважение към Арсен Венгер. В отбора има четирима нападатели и отчитайки, че подготовката за новия сезон започва след пет дни, не мисля, че трябва да се очакват сериозни изменения в състава за такъв кратък период от време", заяви Манчини.
Италианският специалист коментира и ситуацията с Джеко, Коларов и Тевес.

„Интересът на Ювентус към Джеко? Трудно ще е да пусна Един. Що се отнася до Коларов, аз го поисках в Сити. Той е страхотен играч. Ако зависи от мен, аз го искам тук. Бих се радвал да го имам през следващия сезон, но не мога да наложа волята си. Тевес ще продължи да бъде с нас, освен ако не иска да сменя отбора си", завършва наставникът на Манчестър Сити.

 

  Сподели
82